Profilen

natur & udeliv

Natur & Udeliv

På Ugelbølle Friskole er et af vores profilområder Natur & Udeliv, hvor eleverne opnår en forståelse for, hvordan vi påvirker vores omgivelser og kan bevare den natur, som vi har omkring os.

Børn har en medført nysgerrighed over for naturen, og denne interesse ønsker vi at stimulere gennem aktiviteter og undervisning hen over skoleåret.

Vi inddrager viden om naturen i undervisningen og bevæger os væk fra klasselokalet og ud i naturen for at stimulere læring via alle de indtryk, som vi får fra vores forskellige sanser.

Ugelbølle Friskoles har en unik placering på skønne Djursland med kort afstand til havet, skoven, søen og markerne. Denne placering giver os rig mulighed for at lære om natur og udeliv helt tæt på.

Ta’ med os…

Når vi besøger naturen

Eksterne samarbejdspartnere

På fagdage i løbet af skoleåret kommer profilområdet i spil på alternative måder i kraft af gode samarbejder med eksterne samarbejdspartnere på Djursland.

Det kan være et besøg hos dyrebestanden ved den lokale landmand, rensningsanlægget, Jagtens Hus ved Kalø Vig, de omkringliggende dyreparker og naturvidenskabelige museer.

“Børn lærer på nye måder i naturen – det er det der gør, at udeundervisning er noget helt særligt”

– Camilla Mehl Hell
Lærer på Ugelbølle Friskole

Naturen omkring os

Området omkring skolen er en del af byparken, og her har vi både en lille sø og områder med beplantning, som vi inddrager som en naturlig del af undervisningen.

Vi har også en bålhytte med plads til bål og værksteder, der udgørr et naturligt samlingspunkt i ude-undervisningen og fritidsdelen.

Inden for gåafstand har vi et naturområde, som vi kalder “Naturfritteren”. Dette område bruger vi flittigt i både skole- og fritidsdel. Her er der mulighed for leg og læring ved åen, i skovbunden, i trætoppene og ved bålet. “Naturfritteren” er et klasserum i det fri, som anvendes på samtlige klassetrin.

Læs mere om skolens tre andre profilområder: Lokalt & Globalt UdsynLeg & BevægelseKultur & Performance.