Vision for Klub og SFO

Vores fælles vision for klub og SFO

Vores mantra er at vi skal møde hvert enkelt barn ud fra hvad ”barnet er” og ikke ud fra ”hvad, barnet kan”. Generelt tænker vi meget over, hvordan børnene bliver mødt.

Vi lægger vægt på, at børnene i deres hverdag møder et miljø med kreative processer. Derigennem skaber vi rum for selvstændig leg og udvikling.
Gennem målrettede og spontane aktiviteter udfordrer vi børnenes trang til at skabe og arbejde med selvstændige udtryk – samt dyrke, styrke og forfine interesser og kompetencer.

I vores dagligdag lægger vi vægt på demokratiske processer.
Det gør vi bl.a. gennem organiserede lege og en generel inddragelse af børnene i beslutninger.
Vi støtter børnene i at indgå i bæredygtige relationer, og udvikle evnen til at bevare forpligtende venskaber med børn og voksne.

Vi lægger vægt på, at børnene har mulighed for at bevæge sig i løbet af dagen – gennem lege og aktiviteter, på ture, samt udendørs aktiviteter på legeplads og udeområder.

Vi tager på en del ture “ud af huset”, og vi er en del af Syddjurs Kommunes børnekulturelle arbejde.
Endelig er det vigtigt at nævne noget af det vi er kendte for på skolen: Nemlig sammenhængen mellem skole- og fritidsdel. Der arbejdes målrettet på en glidende overgang imellem de to verdenen, og vi er gode til at bruge hinanden på tværs af skole- og fritidsdel (se også “Målrettede aktiviteter” i menuen).