I uge 37 var hele Ugelbølle Friskole omdannet til “Bølleby” – en fiktiv by skabt af skolens elever.

Formålet med “Bølleby” er at simulere et rigtigt mini-samfund med alt hvad det indebærer. I Bølleby er der f.eks. smykkebutik og genbrugsbutik, jobbank, bank til at holde styr på finanserne, egen radiostation og en lokalavis med reportere og journalister – og selvfølgelig et kæmpe tivoli. Alt sammen skabt og drevet af børnene i et stort samarbejde på tværs af alle årgangene.

I Tivoli var der forhindringsbane, lykkehjul, tombola og meget mere

Som optakt til “Bølleby” har børnene søgt jobs på de forskellige arbejdspladser, og de største børn fungerer som ledere i de mangeartede virksomheder. I løbet af ugen har flere dog sagt deres jobs op, hvis det ikke lige passede, eller er blevet fyret, hvis lederen ikke var tilfreds. Heldigvis har alle fået hjælp i jobbanken, så der igen kunne komme penge på kontoen til at købe smykker eller popcorn i tivoli…

Torsdag var forældre, søskende og bedsteforældre inviteret indenfor, og Bølleby-borgmesteren (en af skolens ledere) holdt tale. Banken tillod veksling af kroner til “bøllecoins” – byens lokale valuta – og alle kunne shoppe i byens butikker.

En spændende og rigtig lærerig uge for alle på Ugelbølle Friskole!

Bølleby Bank holder åbent så lønnen kan hæves
Gæster i Bølleby fik armbånd på, så man kunne se at de havde adgang. Vi fik f.eks. besøg fra de lokale børnehaver i nærområdet,
som kom og besøgte byen og fik saftevand og popcorn.