Ugelbølle Friskole har netop færdiggjort byggeriet af et udendørs læringsrum i form af en bålhytte på skolens grund.

rejsegilde

Pædagogisk arbejder skolen med en tæt sammenhæng mellem det indendørs og det udendørs læringsrum. Med vores udeundervisningslokale ønsker vi at skabe et læringsrum, som vil give mulighed for at undervise børnene udenfor hele året rundt.

Bålhytten skal bruges i undervisningen af alle børn, lige fra de mindste i 0. klasse til eleverne i de større klasser. Den vil desuden blive benyttet aktivt i fritidsdelen om eftermiddagen i forbindelse med de målrettede aktiviteter, som vi prioriterer højt, samt i mere uformelle udeaktiviteter for børnene. Bålhytten vil således opkvalificere skolens mulighed for en varieret undervisning i uderummet hele året rundt.

Bålhytten er opført som en integreret del af Ugelbølle Bypark, der udover en bålhytte bl.a. også indeholder en multibane, legeredskaber, basketballstativer, en cirkelhave, stianlæg, sø og diverse beplantning.

2. Rejsegilde_007

Byparken er tænkt som byens park, hvor Ugelbølle Friskole, Støtteforeningen for Ugelbølle Friskole, Ugelbølle Landsbyråd, Ugelbølle Parklaug og Ugelbølle Forsamlingshus arbejder tæt sammen om at skabe indbydende, rekreative områder for borgerne i lokalområdet. Her er mulighed for at gå, cykle, løbe, lege på legepladsen, spille på den nye multibane og meget andet. Bålhytten er tænkt som endnu et bidrag til denne udvikling, og det er således vores hensigt, at alle byens borgere skal have glæde af bålhytten.

Det har haft meget høj prioritet, at udformningen af bålhytten, det visuelle indtryk, placeringen i landskabet samt valget af materialer og den omkringliggende vegetation understøtter ambitionen om at skabe en attraktiv bypark.

Bålhytteoverblik

Bålhytten er blevet støttet økonomisk af Friluftsrådet, NRGi’s værdipulje samt Lions Club.

fr_logo_byline_rgb_a4 .  NRGi_logo_cmykLCI emblem_2C_287+7406